Wat is een bitcoin en hoe werkt het?

bitcoin

Wat is een bitcoin? Het is een investering in digitale valuta. Veel mensen hebben deze vraag onlangs gesteld. Het antwoord is heel simpel: het is een soort virtuele valuta die werkt met peer-to-peer-technologie.

Een peer-to-peer computernetwerk (PTCN) bestaat uit netwerken van individuele computers. Transacties worden tussen deze knooppunten verwerkt. Transacties worden ook geverifieerd door gebruikers bij elke stap in de hele keten.

Een van de belangrijkste kenmerken van het Bitcoin-systeem is het gebruik van cryptografie om de transacties te vergemakkelijken. Transacties zijn zowel beveiligd als anoniem. Bijvoorbeeld een uitwisseling van bitcoins bij Mt. Gox, Japan vond plaats onder de voorwaarden van een juridisch bindend contract. Deze transactie werd voltooid zonder tussenkomst of tussenkomst van enige overheid of bank.

Transacties vinden plaats via wat de “blockchain” wordt genoemd. Het belangrijkste doel van de blockchain is om een transparant overzicht te geven van alle transacties en om ze allemaal bij te houden. Wanneer u een transactie naar iemand anders verzendt, wordt deze naar hun privésleutel verzonden. Een privésleutel is niet toegankelijk voor iemand anders dan de eigenaar.

Nakamoto, de maker van de Bitcoin, bracht het idee in 2021 aan de wereld uit. In de daaropvolgende maanden probeerden verschillende valuta’s hun eigen versie van het protocol te creëren. Het meest opvallend was de Nieuw-Zeelandse Cryptocurrency Exchange (NZX). Het doel van deze valuta’s was om een “Cryptocalle” te creëren die ontworpen was om voor iedereen open te staan. Als zodanig kon iedereen die wilde deelnemen dit doen.

Het primaire doel achter het creëren van dit soort cryptocurrency was om valutatransacties veiliger te maken. Dit gebeurde via het proces van “peer-to-peer” – of P2P-transacties. Met dit systeem had geen enkele centrale autoriteit de leiding over iets. Alle transacties vonden plaats tussen individuen op hun pc. Hoewel dit systeem nog steeds zijn nadelen heeft, wordt het in snel tempo de voorkeursmethode voor de cryptocurrency-markt in 2021.

Oplichting is een serieus probleem met de markt voor 2021.

In het verleden was het voor iemand relatief eenvoudig om zijn privésleutel te gebruiken om toegang te krijgen tot onbeveiligde rekeningen en om zijn geld te gebruiken. Gelukkig hebben veel bedrijven maatregelen genomen om hun gebruikers tegen dit soort oplichting te beschermen. Veel van de beste cryptosporters hebben nu rigoureuze verificatieprocedures om ervoor te zorgen dat alleen zij en hun geaccrediteerde makelaarsklanten ongeautoriseerde transacties uitvoeren.

Het grootste probleem bij het gebruik van de traditionele manier om transacties uit te voeren, is dat er een centraal grootboek kan ontstaan dat fraudegevoelig kan zijn. Wanneer u mijnbouwt voor de bitcoin, mijnt u eigenlijk voor de toekomstige verkoop van een bepaald activum. De toekomstige verkoop vindt plaats wanneer de vraag naar een bepaald actief een bepaald niveau bereikt. Hoewel deze methode veilig is, biedt deze niet het beveiligingsniveau dat nodig is bij het uitvoeren van grotere, meer institutionele transacties.

De oplossing voor dit probleem is om een zogenaamd geaggregeerd netwerk te gebruiken. Deze methode werkt door gebruikers die willen handelen op de wat een bitcoin is en hoe deze valuta met elkaar werkt, in staat te stellen het gemiddelde tarief te berekenen dat ze voor hun transacties in rekening willen brengen. Elke transactie die wordt gedaan, wordt naar de aggregator gestuurd, die op zijn beurt de informatie verzendt naar een zogenaamde “blockchain”. Dit is een lijst met alle huidige en historische transacties die op het netwerk hebben plaatsgevonden.

Het grootste probleem bij het gebruik van geaggregeerde netwerken is dat het vaak de schaalbaarheid van het systeem verstoort. Omdat de aggregator het gemiddelde tarief voor alle transacties kan berekenen, wordt het onmogelijk om dat gemiddelde te wijzigen, tenzij het protocol verandert. Om dit probleem op te lossen, heeft Nakamoto een zogenaamde “portemonnee” gemaakt. Met een portemonnee kunnen gebruikers onderling geld overboeken zonder op hun individuele portemonnee te hoeven wachten tot de transactie is voltooid. Nakamoto’s oplossing voor het probleem was om gebruikers in staat te stellen hun geld rechtstreeks van hun portemonnee naar de aggregator te sturen. De aggregator stuurt de transacties vervolgens naar alle gebruikers zodat ze deze kunnen bekijken.

Er doen zich echter problemen voor wanneer een gebruiker een betaling wil versturen vanuit zijn of haar eigen portemonnee. Stel dat een gebruiker geld naar Alice wil sturen vanuit zijn of haar eigen portemonnee. Zelfs als de transactiekosten van de aggregator lager zijn dan de transactiekosten van Alice en Alice haar betaling verzendt, gaat de transactie niet door. Omdat Alice’s portemonnee haar privésleutel heeft en niet de openbare sleutel van Nakamoto, zal de transactie niet doorgaan. Dit is waar een cryptocurrency-portemonnee in het spel komt.

Met een typische BTC-portemonnee kan een gebruiker zijn huidige castrate bepalen en bijhouden wat hij doet. De hash-snelheid is een maatstaf voor hoe snel uw computer de verschillende transacties die u hebt uitgevoerd, kan hashen. Wanneer u een transactie verzendt, is het in feite een “instant”. Hoe sneller u kunt hashen, hoe sneller uw transactie zal verlopen. Daarom wilt u zeker weten dat uw hash-snelheid hoog is, en als dat zo is, kunt u direct een bevestiging krijgen dat uw transactie is voltooid.

Krijg meer informatie hier Bitcoin Meester

Copyright linkexchange24.com 2022
Tech Nerd theme designed by Siteturner